Składniki:
- 430g schab cielęcy
- 350g udziec z
królika
i przyprawy według
smaku:
- curry
- majeranek
- mielony pieprz
- zioła
prowansalskie
- ząbek czosnku
- ziele angielskie
- 50ml wody
przegotowanej, chłodnej
Mięso umyć i
pokroić, wymieszać z przyprawami i wodą.
Odstawić w chłodne
miejsce (lodówce) na 24-48godz.
Po tym czasie
zemleć, umieścić w woreczku i włożyć do szynkowara, odstawić na 1-2godz.
Następnie parzyć
1,5godz.
Wyjąć z garnka,
ostudzić i wyjąć z szynkowara jak będzie jeszcze ciepłe dzięki czemu łatwiej
się wyjmuje.
Ilość mięsa
dostosować do wielkości szymkowaru i czas parzenia do rodzaju mięsa im twardsze
tym dłużej, średnio 1kg/1godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz