Składniki:
- porcja mięsa ( królika lub cielęciny)
- marchew
- pietruszka
- por
- natka pietruszki
- śmietanka
- majeranek
Mięso, warzywa umyć, zalać osmotyczna wodą, gotować. W tym czasie obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę. Po ugotowaniu mięsa wyjąć z wywaru i ziemniaki dodać do wywaru, przyprawić majerankiem, gotować aż ziemniaki będą miękkie, pod koniec dodać część natki. Przyprawić według smaku śmietanką. Pozostałą natkę dodać już na talerzu.
Zupa jest łatwa w wykonaniu, można ją przygotować na wywarze mięsnym (królik lub cielęcina) lub na samym wywarze warzywnym. A mięso można zjeść np. na kolacje.
- porcja mięsa ( królika lub cielęciny)
- marchew
- pietruszka
- por
- natka pietruszki
- śmietanka
- majeranek
Mięso, warzywa umyć, zalać osmotyczna wodą, gotować. W tym czasie obrać ziemniaki, umyć i pokroić w kostkę. Po ugotowaniu mięsa wyjąć z wywaru i ziemniaki dodać do wywaru, przyprawić majerankiem, gotować aż ziemniaki będą miękkie, pod koniec dodać część natki. Przyprawić według smaku śmietanką. Pozostałą natkę dodać już na talerzu.
Zupa jest łatwa w wykonaniu, można ją przygotować na wywarze mięsnym (królik lub cielęcina) lub na samym wywarze warzywnym. A mięso można zjeść np. na kolacje.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz